Preišči stran

Kakšno otroško obutev izbrati v hladnih mesecih?


Mrzli meseci in nizke temperature pa pri nas trajajo precej časa. Pravzaprav več kot pol leta, saj smo od meseca septembra pa vse do meseca maja večino časa obuti.

Ker torej več kot pol leta svoja stopala obuvamo in ščitimo pred mrazom, je še posebej dobro razmisliti o tem:Kakšno obutev izbrati v hladnih mesecih?


Bosa hoja izboljša otrokovo zdravje

 

Trije najpogostejši razlogi, zakaj običajno starši ne pustijo, da bi njihovi otroci tekali naokrog bosi, so strah pred poškodbami, strah pred umazanijo in strah pred raznimi boleznimi. Vendar so to le miti in nič od tega ni res.

Pravzaprav je ravno obratno. Velikokrat lahko neustrezni čevlji povzročijo mnogo več škode, kot pa če bi otroci tekali naokrog bosi. Bosa hoja namreč krepi imunski sistem, krepi telo in mišice, je bolj varna in tudi odlično vpliva na razvoj možganov.

Najboljši otroški copati za vrtec, šolo in za domaJesen nam je prinesla hladne dni. Septembrski dnevi so prinesli daljša deževna obdobja in krajše dneve, hkrati pa nove začetke v vrtcih in šolah. Zato smo se začeli več zadrževati v notranjih prostorih, pa če tudi nam to ni ravno najbolj všeč. Jesen je čas, ko resno začnemo razmišljati o dobrih otroških copatih. Kakšni so najboljši otroški copati za vrtec, šolo in za doma?

Otroška obutev, ki posnema bosonogo hojo ali kaj so to barefoot čevlji?


Vsi otroci bi se morali igrati, tekati in hoditi bosi. Različni strokovnjaki nas opozarjajo, kako pomembna je bosonoga hoja za razvoj otroškega stopala. Zdaj že vemo, da je najpomembnejša naravna oblika stopala, ki se najboljše razvije samo iz gibanja in brez ovir, ki ga bi pri tem oviralo. Je lahko otroška obutev ovira?


Lahko!


Ampak vrnimo se še k bosi hoji. Zakaj je najboljše, da čim več hodimo bosi?

Zakaj so OMY pobarvanke za otroke super zabavne in zakaj otroci ne kracajo več po steni?

Se vam zdijo pobarvanke za otroke dolgočasne? Ob besedi pobarvanka tudi jaz včasih malo zazeham. V spominu imam tiste debele otroške pobarvanke, kupljene v trafiki, ki sem jih barvala kot otrok. List za listom. Slikca podobna prejšnji. Skratka - dolgčas. Prej kot slej je takšna pobarvanka obtičala kje za podkurit ali med starim papirjem. Nihče je namreč ni več občudoval in pogledal, potem, ko je bila že enkrat pobarvana.


Ampak pobarvanke za otroke OMY so drugačne.


Izdelkov 1 do 5 od skupaj 29

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6