kopalna brisača za dojenčka

 

O kopalnih brisačah za otroke najbrž premišljujete že, ko izbirate opremo za svojega novorojenčka. Na voljo je mnogo različnih barv in modelov in proizvajalcev. Seveda pa ni dvoma o tem, da je dobro, da izberete takšno, ki je izdelana iz mehkega organskega bombaža. 

  

Kaj je najpomembnejše pri izbiri kopalne brisače za otroke?

 

Sama pri izbiri materialov, ki se dotikajo direktno gole otroške kože sploh ne razmišljam preveč. Organski bombaž je najboljša in po mojem mnenju edina izbira. Otroška koža je namreč dovzetnejša za nevarne snovi, ki prehajajo iz materialov skozi kožo v telo. 

 

Ko dojenčka okopate je priporočljivo, da jih zavijete v naravne in vpojne materiale. 


Starši, ki imate otročke s problematično kožo, ekcemi ali alergijami se boste najbrž strinjali z mano. Pomembno je, da smo kdaj izbirčni. Pa čeprav gre »samo« za brisačo. Marsikdaj se lahko namreč zgodi, da lahko brisače slabše kvalitete zelo negativno vplivajo na otroško kožo. 

 otroška brisača


Brisače so v uporabi vsak dan.

 

Ker se brisače uporabljajo vsak dan, moramo upoštevati dejstvo, da se tudi zelo veliko perejo.  Da vam bo kopalna brisača dolgo služila, izberite kvalitetne materiale. Dobra novice je ta, da so marsikatere kopalne brisače za otroke iz organskega bombaža cenovno že zelo ugodne. Zakaj torej ne bi izbrali najboljše za naše otroke? 

 

Vpojnost.

 

Kopalne brisače za otroke in dojenčke morajo zelo dobro vpijati vodo. Otroka morate namreč čim prej dobro osušiti, zato je vpojnost zelo pomembna lastnost brisače. 

 

Kopalne brisače vam bodo prišle prav tudi poleti!

 

Poleti se kopalna sezona razširi iz domače banje tudi na bazene, ob jezera in na morje oziroma kamorkoli, kjer se otročki namakajo v vodi in jih morate po tem najbolj hitro osušiti.  Kopalne brisače so tako poleti nepogrešljiv kos opreme. In vedno z nami.

 

Če še niste slišali kdaj za PEŠTEMAL (peştemal), nič zato.

 

Peštemal (peştemal) je tradicionalna turška brisača, ki se uporablja v tradicionalnih turških kopelih. Peštemal ni navadna frotirasta brisača. Običajno je ravno tkana, zelo lahka in zavzame zelo malo prostora, zato je odlična za na pot. Izdelana je 100 % iz bombaža, se hitro suši in je zelo vpojna. Same dobre lastnosti kvalitetne brisače, a ne? Zaradi svojih dobrih lastnosti je priporočljiva za uporabo pri kopanju dojenčkov. 


pončo brisača

 

Pri EKOBO so dobre lastnosti peštemala združili v brisačah za dojenčke in otroke.

 

Pri EKOBO so vse dobre tradicionalne lastnosti starega tekstila združili v kopalnih brisačah za otroke in dojenčke. Izdelane so iz organskega bombaža in imajo certifikata GOTS in OEKO-100. Na voljo sta velikosti za dojenčke (100 x 60), ki vsebuje tudi dodatno krpico za kopanje, in velikost za malo večje otroke (140 x 70). Brisače od Ekobo so v veselih barvah in vašim otročkom bodo zagotovo všeč.