pobarvanke-za-otroke

 

Se vam zdijo pobarvanke za otroke dolgočasne? Ob besedi pobarvanka tudi jaz včasih malo zazeham. V spominu imam tiste debele otroške pobarvanke, kupljene v trafiki, ki sem jih barvala kot otrok. List za listom. Slikca podobna prejšnji. Skratka - dolgčas. Prej kot slej je takšna pobarvanka obtičala kje za podkurit ali med starim papirjem. Nihče je namreč ni več občudoval in pogledal, potem, ko je bila že enkrat pobarvana.


Ampak pobarvanke za otroke OMY so drugačne.

 

Prvič. Ker so super king size velikosti. Največja je celo tako velika, da imamo pri nas že problem, kam jo razgrniti. In tudi kam jo potem, ko je pobarvana izobesiti. Ja, pobarvanka OMY potem, ko je pobarvana, še ne odsluži svoje.

 

Drugič. Potem, ko je pobarvana je tako lepa in pisana, da jo lahko obesite na steno in služi kot luštn okras v otroški sobi ali na hodniku (če je ne želite imeti ravno v dnevni sobi).

 

Tretjič. Grafika in ilustracije na pobarvankah OMY niso prav nič dolgočasne. Nasprotno. Zelo so zabavne! Mi se prav hecamo in smejimo, ko iščemo in raziskujemo te smešne like in postave. Odlično dovršene ilustracije z izjemnimi detajli vas bodo navdušile.

 

Četrtič. Pobarvanke za otroke OMY so odlična zabava za celotno družino. Če se lotite najtavečje, torej tiste, ki je dolga kar 180 cm, bodo vaši otroci potrebovali pomoč, drugače je ne bodo pobarvali do konec leta. Še boljša ideja je, da povabite na zabavo še njihove prijatelje. In barvanje bo še zabavnejše.


otroske-pobarvanke

 

Petič. Lahko so tudi poučne, saj lahko s pobarvanko Atlas raziskujete različne celine, oceane in cel svet ali s pobarvanko Keitha Harringa z otrokom raziskujete ulično umetnost slavnega ameriškega slikarja ali ulice Londona in njegove znamenitosti.

 

Šestič. Če imate doma problem, kako otroku preprečiti kracanje po stenah, lahko naredite dvoje: barvanje mu dovolite, ampak na omejenem območju, le tam, kjer je nalepljena pobarvanka za otroke. Tako bo volk sit in koza cela. In še pobarvanka bo pobarvana in krasila vaš dom z lepim spominom. Brez da bi morali prepleskati celo stanovanje.


otroske-pobarvanke

 

Sedmič. Barvanje pobarvanke za otroke je lahko tudi koristno, saj povečuje koncentracijo in hkrati delovno zmogljivost staršev, saj medtem, ko so otroci zatopljeni v barvanje, lahko v miru skuhate kosilo, počistite stanovanje ali zlikate perilo.

 

Ne morem pa mimo nekega prispevka, ki sem ga nekoč prebrala, kjer je likovni pedagog svaril pred nevarnimi pobarvankami. Pedagog je svaril pred škodljivostjo pobarvank, saj naj bi zmanjševale kreativnost pri otrocih. Jaz mislim, da pri OMY pobarvankah ni tako. Kakor nam potovanja razširjajo um in izkušnje, tako lahko pobarvanke nadgrajujejo otrokovo kreativnost in domišljijo. Saj se moramo učiti od najboljših, da smo lahko nekoč dobri, a ne?

 

Po nekih študijah naj bi pobarvanke bile celo vrste meditacije, zato so primerne tudi za odrasle, da se po napornem in stresnem dnevu sprostijo in umirijo. Po drugih študijah pa naj bi pobarvanke za otroke imele celo vrsto dobrih lastnosti: od tega, da otrok vadi držanje barvic, do urjenja koncentracije, potrpežljivosti in kako se osredotočiti na eno stvar, učenja barv, linij, oblik in perspektive, do učenja planiranja in razmišljanja - katere barve bodo uporabili najprej. (1)

 

Veste, da lahko pobarvanke za otroke OMY barvate na vse možne različne načine in v različnih barvnih tehnikah? Lahko jih pobarvate z vodenimi barvicami ali izberete samo dva odtenka barvic. Ali celo samo eno – črno! Nastanejo lahko prave umetnine, ki jih boste s ponosom razkazovali tudi v dnevni sobi. Ne verjamete?

 

Video – barvanje pobarvanke samo s črnim pisalom:


 

Ali samo z dvema barvama: 

Ali z vodenimi barvicami: 

 

Aja. A sem že povedala, da je barvanje pobarvanke za otroke OMY super zabavno?

 

In še opozorilo: pobarvanke za otroke so namenjene barvanju v zaprtih prostorih le v zelo slabih vremenskih pogojih, ko res ne morete iti v naravo in gozd in skakati po travnikih (na primer ko res zelo dežuje, pada toča, noro sneži ali piha burja). Kadar je zunaj sprejemljivo vreme, ga raje preživite na prostem. Lahko pa pobarvanke za otroke OMY vzamete zraven na vrt ali travnik in si popestrite vroče polete popoldneve pod drevesom v senci.