.


Če še niste kdaj slišali za Turtledove London, nič zato. Gre za novo znamko eko oblačil iz Anglije, ki so svojo prvo kolekcijo oblačil predstavili leta 2016.

Vas zanima, kdo stoji za tem luštnim imenom in kako se je njihova zgodba začela?

 

Za znamko Turtledove London se skrivata Emma in njen mož, ki sta starša treh otrok. Želela sta si ustvariti blagovno znamko ekoloških oblačil in seveda nista vedela, da bo znamka tako uspešna.

 

Emma je sicer po svojem študiju mode delala v naporni in stresni službi modne industrije, vendar se je odločila zapustiti redno službo. Želela si je nameniti več časa svojim otrokom in seveda početi v življenu stvari, ki bi jo osrečevale. Njene sanje so bile izdelovati oblačila, ki bi jih nosili tudi njeni otroci (če ne bi bili že preveliki!). Tako je nastala znamka Turtledove London.

 

Njihovo delo je odraz nasprotovanja hitri modi in hitremu tempu življenja. Oblačila so zasnovana kot unisex od velikost 0-5 let. So udobna in se nosijo v vseh letnih časih. Želijo si, da bi njihova oblačila bila uporabna dlje časa in da bi jih lahko nosili tudi mlajši bratci in sestrice ali mlajši prijatelji. Zato na prvo mesto dajejo kvaliteto. Vsa oblačila so izdelana iz organskega bombaža z GOTS certifikatom. Tako so prijazna do občutljive otroške kože, do okolja in seveda tudi do ljudi, ki jih izdelujejo.

 

Ime Turtledove se v angleščini rima z love (ljubezen), kar predstavlja njihovo strast do izdelovanja in oblikovanja oblačil za otroke. Saj je to delo, ki ga opravljajo z ljubeznijo. Sicer pa v slovenščini pomeni turtledove grlica.

 

Inspiracijo za oblikovanje Emma išče v vsakdanjem življenju in pri svojih otrocih, ki ji s svojo podobo in domišljijo širijo navdih. Vsaka kolekcija je oblikovana v monokromatskih barvah, saj prevladujejo črna, bela in siva. Za dodatek monotonim tonom pa vsaki kolekciji dodajo eno barvo, lani je bila to umazano oranžna, letošnja dodana poletna barva pa je rumenozelena. Čiste linije in vzorec ponavljajoče grafike puščajo otrokom, da vodijo ritem v vsakdanjem življenju.

 

In kakšnega načela se Emma drži, kot zelo zaposlen starš, da preživi dan? Vedno se ob kopici dela, ki ga ima opomni, da je jutri še en dan. Mogoče pa pride ta nasvet prav še komu od nas.