Preišči stran
Zeazoo

Čevlji Corela, pentlja

Ocenite

Čevlji Zeazoo posnemajo bosonogo hojo in so izjemno lahki, mehki in imajo popolnoma raven podplat. Imajo širok sprednji del, kar prstkom pomaga pri razporeditvi teže telesa po stopalih. Čevlji se lahko nosijo z ali brez nogavic. Ker so izdelani iz naravnega usnja, so zelo dobro zračni. 

Čevlji znamke Zeazoo so zasnovani tako, da posnemajo bosonogo hojo, kolikor je to mogoče. Podplat je popolnoma fleksibilen, lahek in otroku omogoča, da občuti tla pod nogami. Čevlji Zeazoo omogočajo popolnoma naravni razvoj stopal.

  • Zgornji del: naravno usnje, brez formaldehida in azo barvil
  • Notranji del: naravno usnje, brez formaldehida in azo barvil
  • Podplat: 5 mm gumijast podplat Vibram® 
  • Zapiranje: na ježka

Prvi koraki

Najbolj idealno bi bilo, če bi otroci lahko začeli delati prve korake bosi. Ker to ni vedno mogoče, naj prve korake delajo v nogavicah v notranjih prostorih ali čevljih s čim tanjšimi podplati zunaj. Le tako se malčki najboljše naučijo uporabljati prstke za dober oprijem in peto, ki skrbi za stabilnost. Otroška stopala so sestavljena iz hrustancev, ki se šele čez nekaj časa spremenijo v kosti. Zato ni priporočljivo, da otroška stopala obuvateo v čevlje, ki bi stopala ovirala pri naravnem razvoju. 

Z obutvijo, ki posnema bosonogo hojo se mišice razvijejo na najbolj naravni način.

Podjetje Vibram® je vodilno v proizvodnji podplatov. Vibram guma je naravni blažilec udarcev in zagotavlja odličen oprijem. Mehek in zelo prožen podplat zagotavlja dober stik s površino pod nogami, kar spodbuja stopalne končiče (ki pošiljajo signale in informacije možganom). Ker je podplat tanek, zagotavlja čim bolj naravni razvoj stopala in daje občutek bose hoje. 

Kako izbrati pravo velikost?

Izmerite dolžino otrokove noge in se držite  priložene tabele. Dolžina noge naj bo enaka, kot v tabeli v stolpcu Priporočena dolžina noge. Imejte v mislih, da mora biti 7-10 mm dodatnega prostora med prstki in čevlji. Med hojo se namreč stopalo rahlo premakne naprej.

Če oklevate med manjšo in večjo velikostjo, potem izberite raje večjo.

Kako izmeriti dolžino otrokove noge?

Otrok naj stopi ob steno tako da se peta dotika stene. Označite dolžino stopala. Lahko si pomagate z listom papirja, ki ga postavite pod stopalo. Lahko tudi obrišete stopalo. Izmerite najdaljšo dolžino med peto in prstom, vendar izmerite diagonalno dolžino in ne pravokotno!

Najmanjšim otrokom lahko izmerite dolžino noge tudi med spanjem, če vam je to lažje. Lahko si pomagate s pokrovom kartonske škatle in obrišete stopalo. V tem primeru k dolžini stopala prištejte še 5-7 mm, tako boste dobili pravo dolžino stopalo (neobremenjeno stopalo je namreč krajše kot obremenjeno z otrokovo težo).

Največji obseg stopala merite tam, kjer je stopalo najširše – torej ob začetku prstkov.  Obseg najlažje izmerite z merilnim trakom.

Zaloga: Na zalogi

44,00 €

* Izpolni

44,00 €
Podrobnosti Dodatne informacije Tag (0) Ocena (0)
Pogosto kupljeno skupaj

Stranke, ki so kupile ta artikel so pogosto kupile tudi

Stranke, ki so kupile ta artikel so kupile tudi