Preišči stran
BeLenka

Superge Ace | modre

Ocenite

Novo! Pri Be Lenki so zdaj izdelali tudi superge s trendovskim dizajnom, ki pridejo prav k vašemu vsakodvnevnemu izgledu. Še vedno pa so dovolj elegantne, da jih lahko nosite tudi h krilu ali obleki. Superge Ace so visokokakovostne in ročno izdelane in vam omogočajo vse prednosti bosonoge obutve. Pri izdelavi so uporabili materiale, ki so dobro zračni in skrbno izbrani. 

Sprednji del je zelo širok in omogoča neomejeno in naravno gibanje stopalal. Bosonoge (barefoot) superge Ace vam omogočajo, da se stopala gibajo na čimbolj naravni način brez omejitev. Tako popolnoma posnemajo naravno bosonogo hojo.

Čevlji Ace niso samo udobni, temveč tudi vsestranki. Ko jih enkrat začnete nositi, postanejo vaš najboljši par čevljev. Ker so izdelani iz zračnega materiala, so primerni za tople pomladno-poletne dni.

Opomba: Čevlji niso zasnovani za športne aktivnosti. Zlasti ne za kolesarjenje, plezanje po skalah in druge naporne aktivnosti, ki lahko poškodujejo podplat.

Material: 

  • Zgornji del: tekstil / 100% poliester
  • Notranjost: tekstil / 50% poliamid + 50% poliuretan
  • Zgornji del podplata: 100% bombaž + poliuretanska pena
  • Podplat: TPU
  • 100 % veganski.

Značilnosti bosonogih čevljev:

  • Podplat je zelo fleksibilen in mehek, debeline do 4 mm. Ker je tako tanek, stopala bolje čutijo tla pod sabo.
  • Podplat je popolnoma raven - celotno stopalo je ravno na tleh.
  • Čevlji posnemajo naravno obliko stopala.
  • Sprednji del je dovolj širok za prste, da se lahko razprejo med hojo.
  • Bosonogi čevlji so lahki in nimajo nobenih vložkov in podpor.

Vzdrževanje

Čevlje po uporabi vedno dobro posušite. V kolikor je potrebno, po nošenju odstranite notranji vložek in ga sušite posebej. Sintetični materiali ne potrebujejo veliko vzdrževanja, vendar so lahko tudi bolj občutljivi za mehanične poškodbe (ki niso razlog za reklamacijo). Čevljev ne namakajte. Čiščenje s suho krpo.

Zakaj nositi čevlje, ki posnemajo bosonogo hojo?

1. Močne mišice, zdrave noge

Bosonogi čevlji omogočajo stopalu njegovo naravno obliko in krivuljo, zato se lahko giblje na popolnoma naraven način. Zaradi širše oblike čevlja (spredaj in ob straneh) so med hojo in tekanjem aktivne vse stopalne mišice. Bosonogi čevlji tako krepijo vse stopalne mišice in preprečujejo deformacije. Stopalo se razvija na čimbolj naravni način.

2. Čevlji za bosonogi vam pomagajo pri bolečinah

Če hodit ali tekate v čevljih s peto in ozkim sprednjim delov, to zelo negativno vpliva na kolena in kolke. Bosonogi čevlji vam pomagajo, da se naučite pravilno hoditi – tako, da noga pristane na sprednjem delu stopala (in ne na peti). Pravilna hoja vam lahko pomaga, da se izognete poškodbam kolena. Hoja v bosonogih čevljih ima pozitivne učinke tudi na hrbet in spodbuja dobro telesno držo. 

3. Vpliv na celotno telo

Na stopalih je veliko akupresurnih točk, ki so povezane z različnimi deli telesa. Tla masirajo in aktivirajo vse akupresurne točke na stopalih.

4. Boljše ravnotežje

Ali ste vedeli, da je na stopalih več živčnih končičev kot kjerkoli na vašem telesu, razen na prstih in ustnicah? Ko hodimo bosi ali v bosonogih čevljih, naši možgani dobijo več stimulacije in informacij. Bosa hoja nam omogoča, da se zavedamo različnih površin, po kateri hodimo, kar nam pomaga ohraniti boljše ravnotežje. Če nosite bosonoge čevlje, tako izboljšate ravnotežje telesa.

5. Bosonoga hoja prinaša veselje :)

Morda se sliši smešno, toda bosonoga hoja sprošča, pomaga proti stresu in prinaša veselje v vsakdanje življenje. To je kar težko verjeti, a ne? Poiskusite hoditi po pločniku 10 m v običajnih čevljih in nato v bosonogih čevljih in takoj boste zaznali razliko. Bosa hoja nas spominja na otroštvo, daje občutek svobode in popolnega veselja. Raziskave so tudi pokazale, da bosa hoja znižuje krvni tlak, napetosti v telesu in znižajo stresni hormon kortizol. Prilagoditev na tanek podplat omogoča, da občutite površino tal, čevlji pa so udobni in skoraj pozabite, da ste obuti.

Bosonogi čevlji so najbolj naravna obutev za naša stopala. Vseeno pa bi vas opozorila, da prehajate na bosonogo obutev postopoma, s kratkimi sprehodi. Na začetku lahko imate razne bolečine v mišicah ali vam ni prijetno, ker čutite vsak kamenček na tleh. Odvisno je seveda od tega, kakšno in kako dolgo ste nosili navadno in neprimerno obutev. Vendar vam obljubim: ko boste enkrat obuli bosonoge čevlje, jih ne boste več sezuli :)

Zaloga: Na zalogi

109,00 €

* Izpolni

109,00 €
Podrobnosti Dodatne informacije Tag (0) Ocena (0) Vprašanja
Pogosto kupljeno skupaj

Stranke, ki so kupile ta artikel so pogosto kupile tudi

Stranke, ki so kupile ta artikel so kupile tudi