Preišči stran
Grimm's

Sestavljanka vbočeno / izbočeno

Ocenite

Nenavadne oblike in tekstura lesenih blokov predstavljajo sestavljanko kot odlično senzorično igračo.

Sestavljanka vsebuje 24 lesenih kosov. Vsi deli se lahko uporabljajo za gradnjo, za ustvarjanje slik, za štetje, barvno razvršanje... Možnosti so neomejene. Vsak leseni blok ima edinstveno obliko. Ko se dva kosa sestavite, skupaj tvorita kvadrat. Odkrivanje, kateri del se sklada z drugim, je lahko odlična spodbuda za otroško igro.

S sestavljanjem med igro otroci razvijajo fino motoriko, hkrati pa pri sestavljanju rešujejo problem in razvijajo predstavo o prostoru.

Dele sestavljanke lahko otroci uporabijo tudi za gradnjo stolpov in hiš, ustvarjanja mandal in vzorcev, lahko jih uporabijo kot pripomočke v kuhinji ali pri igri kmetije. Uporabijo se lahko tudi za nešteto načinov učenja skozi igro. Za več možnosti igre jih lahko kombinirate tudi z drugimi lesenimi igračami iz zbirke Grimm's.

 • Material: les - lipa, netoksične barve na vodni osnovi
 • Set vsebuje 24 kosov
 • Velikost: dolžina delov 6-12 cm, debelina 2,5 cm
 • Priporočena starost otroka: +3.

Opozorilo: igrača vsebuje manjše delce in ni primerna za otroke mlajše od treh let. Obstaja nevarnost zadušitve.

Zakaj so nam všeč lesene igrače Grimm's?

 • Vse lesene igrače so redno testirane in pregledane (kakovost in varnost).
 • Vsi izdelki Grimm's, vključno z barvami in olji, ustrezajo evropskim standardom za varnost igrač (EA71) in ameriškim standardom.
 • Les je le iz trajnostno upravljanih gozdov v Evropi: jelša, bukev in javor.
 • Vse barve in olja imajo certifikat v skladu s standardi EN71 in CPSIA / ASTM 963 in so popolnoma neškodljive.
 • Večina izdelkov je primernih tudi za terapevtsko delo.
 • Minimalna uporaba embalaže.  

Vzdrževanje lesenih igrač

Pri čiščenju lesenih izdelkov Grimm's uporabljajte le vlažno krpo. Nikoli jih ne potapljajte v vodo, ne uporabljajte razkužil ali vroče vode!

Grimm's je družinsko podjetje, ki izdeluje lesene igrače, ki so razširjene že po vsem svetu. Vsi njihovi izdelki so izdelani v Evropi, dokončani pa v njihovem podjetju v Nemčiji. Večina izdelkov je brušenih na roko, zato so drugačni na pogled in prijetnejši na dotik (v primerjavi z drugimi obdelavami lesa). Vsi leseni izdelki podjetja Grimm's imajo certifikat kakovosti ISO 9001 : 2008. Od avgusta 2015 ima podjetje Grimm Spiel & Holz Design certifikat FSC.

Kaj pomeni FSC?

Certifikat FSC izdaja mednarodna in neprofina organizacija Forest Stewardship Council (FSC), ki podpira trajnostno, okolju prijazno, ekonomsko sprejemljivo in družbeno koristno upravljanje gozdov po svetu. 

Z nakupom izdelkov s certifikatom FSC prispevamo k zaščiti naših gozdov tudi za prihodnje generacije.

Les navdihuje vsa čustva

Les nam je všeč, ker je naravni material. Na lesenih izdelkih se pojavljajo različni vzorci in oznake, zaradi česar je vsak leseni izdelek edinstven. Edinstvene spremembe so dokaz o kakovosti in niso napake, saj jih je tako oblikovala narava.

Zakaj so nam všeč izdelki iz lesa?

 • Značaj

Les je oblikovan skozi čas. Njegov videz je estetski in pripoveduje zgodbe o naravi in življenju. Ko se njegovo potovanje skozi generacije konča, se lahko reciklira nazaj v naravo.

 • Zvok

Les ima topel in živahen zvok.

 • Vonj

Skozi vonj lesa čutimo njegovo edinstvenost, jasnost in iskrenost.

 • Okus

Se spominjate, kakšen okus ima les? Les ne potrebuje dodatkov, zato je odličen material pri izdelavi prvih igrač za dojenčke, ki jih imajo veliko v ustih. Ker je površina groba in neobdelana, dobro vpija vlago. Na suhi leseni površini zato bakterije nimajo dobrih pogojev in se ne razvijajo. Nekatere vrste lesa tudi odlično zavirajo rast bakterij.

 • Dotik

Les je topel material in ima izrazito površino. Zato je prijeten na dotik in daje dober občutek.

Zaloga: Ni na zalogi

36,50 €
Podrobnosti Dodatne informacije Tag (0) Ocena (0) Vprašanja
Pogosto kupljeno skupaj

Stranke, ki so kupile ta artikel so pogosto kupile tudi

Stranke, ki so kupile ta artikel so kupile tudi