Preišči stran
Tikki

Usnjeni copati Ziggy | Rock zvezda

Ocenite

Predstavljamo vam nove mehke usnjene copate Ziggy. Odlični copati znamke Tikki so rezultat nekaj mesečnega dela, raziskovanja in testiranja.

Namenjeni so notranji uporabi doma ali v vrtcu. Posnemajo bosonogo hojo, kar pomeni, da omogočajo zdrav, naravni razvoj otroškega stopala in mišic, omogočajo pravilno gibanje in dober razvoj ravnotežja. Stopalu se prilegajo kot nogavica. Odlično se obnesejo tako z nizkim, kot z visokim nartom, z ožjimi in tudi s širšimi stopali. Po nekaj nošenjih se mehko usnje optimalno prilagodi stopalu. 

Imajo trislojni podplat: notranji del je izdelan iz naravno strojenega usnja (brez kroma!), srednji del je iz pene iz lateksa, ki dobro ščiti stopala pred ostrimi predmeti in mrazom. Podplat je iz 1-mm gume, ki še vedno omogoča dober stik s tlemi, hrati pa preprečuje drsenje. Tudi sprednji del pri prstkih in zadnji del pri peti imata dodan gumijast sloj, ki še dodatno ščiti usnje na najbolj izpostavljenih delih.

Pri Tikki so ponosni, da lahko izdelajo popolne copate za vašega otroka. Prepričani so, da so Ziggy popolna kombinacija udobnih in lepih copatov, zato bodo kmalu postali najljubša otrokova obutev. Enostavni so za obuvanje in sezuvanje. Zapirajo se z ježki, zato si jih lahko otroci sami obuvajo. Ziggy so popolni copati za vrtec, za igranje doma, za ples, igro in telovadbo.

 • Usnjeni mehki copatki.
 • Notranji del je izdelan iz usnja, ki ne vsebuje kroma.
 • Podplatu je dodana pena iz gume, debeline 2 mm.
 • Zunanji del podplata je iz vodoodporne in super fleksibilne gume, debeline 1 mm.
 • Izjemno lahki, saj tehtajo le okrog 75 g.
Opomba: Prosimo, da se pri izbiri primerne velikosti držite tabele velikosti. Ker so Ziggy ročno izdelani, so lahko razlike v velikosti do 2 mm.

Pomembno: copatki Tikki barefoot so zelo primerni za prve korake, vendar zaradi tankega podplata in nepodloženega usnja niso tako trpežni kot navadni klasični čevlji. Zato vas prosimo, da čevljev Tikki ne uporabljate na poganjalčkih, kolesih in rolkah.

Sestava:

 • Zgornji del: usnje
 • Notranji del: usnje
 • Podplat: drugo / guma

Zakaj so nam copatki Tikki všeč?

 1. Copati Tikki so izdelani iz mehkega italijanskega usnja (ki je skladno z najstrožjimi EU predpisi glede kakovosti in varnosti).
 2. Notranji podplat je izdelan iz naravno strojenega usnja, ki ni obdelan s kromom. Tako ne vsebuje težkih kovin in strupenih kemikalij. Copati Tikki so zato primerni za občutljivo kožo vašega otroka. Pomembno! Ker notranja plast usnja ni obdelana s kromom, obstaja večja možnost, da se rahlo obaravajo tudi nogavice, zato priporočamo, da uporabljate nogavice v temnejših odtenkih.
 3. Copati Tikki posnemajo bosonogo hojo – so zelo tanki, nimajo podpornikov, opletnikov in povišane pete. Sčasoma lahko spremenijo obliko, a bodite brez skrbi, saj bo noga vašega otroka rasla brez omejitev. Podplat je debel le nekaj mm in omogoča odličen oprijem na tleh. Podplat čevljev Tikki je še posebej primeren za prve korake, saj je zelo tanek. Podplat je dovolj tanek, da otroci čutijo tla po seboj, in hkrati dovolj debel, da omogoča dobro zaščito na katerikoli površini.

Kaj so copati, ki posnemajo bosonogo hojo?

Barefoot copati, oziroma po slovensko copati, ki posnemajo bosonogo hojo, omogočajo, da se noga med hojo giblje čimbolj naravno in čimbolj podobno, kot pri bosonogi hoji.

Značilnosti bosonogih čevljev / copatov:

 1. Popolnoma raven podplat in brez povišane pete. Povišana peta namreč ukrivi hrbtenico in povzroči nenaravni položaj pete in drugih sklepov v telesu.
 2. Podplat je popolnoma prožen – to omogoča, da se lahko stopalo giblje neovirano (le tako postane dovolj močno in dobro razvito). V trdih čevljih se podplati težko prepogibajo. To povzroči, da mišice postanejo nekativne, kar pa privede do različnih bolečin.
 3. Tanek podplat omogoča, da možgani prejmejo čimveč informacij prek stopal (ki se prenašajo iz stopal in vse do možganov). To je bistvenega pomena za optimalno ozaveščenost našega telesa o položaju in gibanju, za popolno ravnotežje in iskanje najboljše telesne drže – odvisno od površine, po kateri hodimo.
 4. Širok sprednji del čevlja omogoča dovolj prostora za prste. Več prostora kot imajo prstki, boljša je porazdelitev telesne teže in telesne drže. Zelo pomembno vlogo ima največji prst na stopalu, saj podpira celotno telo. Lahko naredite preprosto vajo: preizkusite delati sklece tako, da stisnete prste na roki. Videli boste, da potrebujete več napora, poleg tega pa se bo vaše telo počutilo nenaravno.
 5. BREZ PODPORE – ne priporočamo ortopedkih podpor. Čevlji, ki posnemajo bosonogo hojo, nimajo podpore za peto, oblazinjenja, ki blaži udarce, ali kakšne druge tehnološke inovacije.  Če je stopalo podprto, se ne giblje na naraven način, mišice pa postopoma izgubljajo moč, kar vodi v bolečine in oslabljenost nog.
 6. BREZ OPLETNIKOV – čevlji, ki so izdelani iz togega materiala ne omogočajo naravnega gibanja stopala. Tako čevelj oblikuje stopalo in ne obratno. Zato so čevlji, ki posnemajo bosonogo hojo, izdelani iz mehkih in prožnih materialov brez ojačitev.

Kako izberete pravo velikost?

Priporočamo, da za določitev prave velikosti otroku izmerite dolžino stopala. Primerjajte izmerjeno dolžino s tabelo velikosti.

Zaloga: Na zalogi

25,00 €

* Izpolni

25,00 €
Podrobnosti Dodatne informacije Tag (0) Ocena (0)
Pogosto kupljeno skupaj

Stranke, ki so kupile ta artikel so pogosto kupile tudi

Stranke, ki so kupile ta artikel so kupile tudi