Preišči stran
Tikki

Ženski sandali Soul | karamela

Ocenite

Odlični ženski sandali Soul znamke Tikki so končno tudi na naših poličkah!

Sandali Soul so lahki, zabavni in udobni. Imajo tanek, 6-mm debel podplat, ki se z lahkoto upogiba in je zelo prožen. Sandali so izdelani le iz vrhunskih materialov - iz naravno strojenega usnja brez kroma. Sandali so prijetni na otip. Kot dokaz, da so izdelani ročno, pa je njihov unikatni izgled in majhne posebnosti.

Sandali Soul so primerni tako za ozka, kot tudi za široka stopala. Zaradi zgornjega paščka pa se lahko dobro prilagodijo tudi visokemu ali nizkemu nartu. V sprednjem delu je majhen pas, ki objame palec in dobro pritrdi sandale na stopala. Nastavljiv pa je pas tudi okrog gležnjev.

Sandale Soul boste imele rade od prvega trenutka naprej, ko jih boste obule. Lahko jih nosite po kamnitih podeželskih cestah ali po urejenih mestnih poteh. Odlično se podatjo tudi k vsaki obleki in pridejo prav ob vsaki priložnosti.

Izbira preve velikosti:

Proizvajalec priporoča, da pri sandalih Soul izberete velikost, ki je od 0,5 do 1 cm daljša kot vaše stopalo. Ko jih prejmete in prvič obujete, jih morate dobro prilagoditi s pasovi, da se bodo dobro prilegali vašim stopalom.

Material:

 • zgornji del: usnje
 • notranji del: usnje
 • podplat: guma Vibram

 Lastnosti sandalov SOUL:

 • Izdelani so iz usnja
 • Podplat je debeline le 6 mm (Vibram).
 • Izjemno lahki, tehtajo le okrog 235 g.

Zakaj so nam sandali Tikki všeč?

 1. Sandali Tikki so izdelani iz mehkega italijanskega usnja (ki je skladno z najstrožjimi EU predpisi glede kakovosti in varnosti).
 2. Sandali Tikki so zato primerni za občutljivo kožo. Pomembno! Ker notranja plast usnja ni obdelana s kromom, obstaja večja možnost, da se rahlo obaravajo, kadar pridejo v stik z vodo.
 3. Sandali Tikki posnemajo bosonogo hojo – so zelo tanki, nimajo podpornikov, opletnikov in povišane pete. Podplat je debel le nekaj mm in omogoča odličen oprijem na tleh. Podplat je dovolj tanek, da se dobro čutijo tla in hkrati dovolj debel, da omogoča dobro zaščito na katerikoli površini.

Kaj so sandali, ki posnemajo bosonogo hojo?

Barefoot čevlji/sandali oziroma čevlji/sandali, ki posnemajo bosonogo hojo, omogočajo, da se noga med hojo giblje čimbolj naravno in čimbolj podobno bosonogi hoji.

Značilnosti bosonogih čevljev/sandalov:

 1. Popolnoma raven podplat in brez povišane pete. Povišana peta namreč ukrivi hrbtenico in povzroči nenaravni položaj pete in drugih sklepov v telesu.
 2. Podplat je popolnoma prožen – to omogoča, da se lahko stopalo giblje neovirano (le tako postane dovolj močno in dobro razvito). V trdih čevljih se podplati težko prepogibajo. To povzroči, da mišice postanejo nekativne, kar pa privede do različnih bolečin.
 3. Tanek podplat omogoča, da možgani prejmejo čimveč informacij prek stopal (ki se prenašajo iz stopal in vse do možganov). To je bistvenega pomena za optimalno ozaveščenost našega telesa o položaju in gibanju, za popolno ravnotežje in iskanje najboljše telesne drže – odvisno od površine, po kateri hodimo.
 4. Širok sprednji del čevlja omogoča dovolj prostora za prste. Več prostora kot imajo prstki, boljša je porazdelitev telesne teže in telesne drže. Zelo pomembno vlogo ima največji prst na stopalu, saj podpira celotno telo. Lahko naredite preprosto vajo: preizkusite delati sklece tako, da stisnete prste na roki. Videli boste, da potrebujete več napora, poleg tega pa se bo vaše telo počutilo nenaravno.
 5. BREZ PODPORE – ne priporočamo ortopedkih podpor. Čevlji, ki posnemajo bosonogo hojo, nimajo podpore za peto, oblazinjenja, ki blaži udarce, ali kakšne druge tehnološke inovacije.  Če je stopalo podprto, se ne giblje na naraven način, mišice pa postopoma izgubljajo moč, kar vodi v bolečine in oslabljenost nog.
 6. BREZ OPLETNIKOV – čevlji, ki so izdelani iz togega materiala ne omogočajo naravnega gibanja stopala. Tako čevelj oblikuje stopalo in ne obratno. Zato so čevlji, ki posnemajo bosonogo hojo, izdelani iz mehkih in prožnih materialov brez ojačitev.

Vzdrževanje

Čevlji/sandali Tikki so v celoti izdelani iz naravnega usnja, zato je treba skrbeti zanje kot za usnjeno obutev. Želeli bi poudariti nekaj stvari:

1. Obutev Tikki ne smete prati v pralnem stroju!

Zaradi precej dolgih ciklov pranja, katerih trajanje običajno presega eno uro, je usnje predolgo potopljeno v vodo, kar lahko povzroči njegovo luščenje in krčenje ob sušenju. Poleg tega se pri stiku z vodo poveča tveganje za razbarvanje. 

2. Usnjene čevlje je treba čistiti samo z izdelki za nego usnja.

3. Če se Tikki čevlji zmočijo, jih je potrebno sušiti počasi in le pri sobni temperaturi: izogibajte se sušenju obutve poleg toplotnih virov (kot so radiator, štedilnik, ventilator, ogenj, sušilec za lase ali drugih toplotnih virov ali izpostavljanja obutve neposredni sončni svetlobi), kar bi uničilo usnje in povzročilo luščenje na njegovi površini.

4. Za čiščenje Tikki obutve ne uporabljajte belila, detergentov ali raztopin na osnovi topil.

Obutev Tikki ni vodoodporna, zato priporočamo uporabo pri suhem vremenu. Podplat in zunanje stran obutve ne smejo biti v stiku z vodo, snegom, peskom, gramozom, topili, katranom, mehkim bitumnom ali drugimi jedkimi materiali. Izogibajte se stiku čevljev s kovinskimi ostrimi predmeti, kamni, steklenimi drobci, olju, gorivom in razredčilom.

Garancija ne krije škode, ki je posledica neupoštevanja zgoraj navedenih navodil ali uničenja zaradi napačnega nošenja ali izbire napačne velikosti čevljev.

Tikki sandali so ročno izdelani, z etičnim in pravičnim delom. Njihova tovarna se nahaja v Timișoari, v Romuniji in so popolnoma skladnosti s standardi EU. Tem standardom Tikki dodajajo še veliko svojih lastnih izkušenj v čevljarstvu in iskreno ljubeznijo do čevljev.

Zaloga: Na zalogi

66,00 €

* Izpolni

66,00 €
Podrobnosti Dodatne informacije Tag (0) Ocena (0)
Pogosto kupljeno skupaj

Stranke, ki so kupile ta artikel so pogosto kupile tudi

Stranke, ki so kupile ta artikel so kupile tudi