Preišči stran
Turtle Bags

Nakupovalna vreča / dolgi ročaj, črna

Ocenite

Pridružite se nam pri zmanjševanju plastičih odpadkov in svojo hrano nakupujte brez plastičnih vrečk!

Vreča, ki je prav tako trpežna in vzdržljiva kot klasična vreča, le da ima dolge ročaje. Izdelana je po načelih pravične trgovine (potrjene s strani organizacije BAFTS). Vreča je zelo vzdržljiva, saj zdrži do 40 kg. Vreča z dolgimi ročaji je priročna za uporabo pri vozičkih ali če jo želite nositi čez ramo. V vrečo lahko pospravite zelenjavo in sadje pri nakupih na tržnici ali v trgovini, ali pospravite svoje najljubše reči in jo nosite kot svojo najljubšo torbico.

Izdelana je iz ekološkega bombaža in ima certfitikat GOTS (Global Organic Textile), kar pomeni, da pri pridelavi bombaža niso uporabljene nobeni kemični pesticidi ali gnojila, kmetje pa morajo delati v varnih delovnih razmerah z vnaprej dogovorjeno minimalno plačo.

 

  • Izdelana iz 100 % organskega bombaža.
  • Brez barvil, belil in pesticidov.
  • Vzdrževanje: strojno pranje pri nizkih temperaturah, sušenje na zraku.
 

O Turtle bag 

Zgodba Turtle Bag se je začela že v letu 2001 z namenom da bi širili zavedanje o nevarnosti plastičnih vrečk in iskati njihove boljše zamenjave.

Plastika v naših morjih je ogromna težava, ki večini od nas ni vidna in se je ne zavedamo. Vendar resnica je, da plastika že desetletja povzroča težave, ki vplivajo tudi na prehrambeno verigo in uničujejo življenje v morjih.

Pri Turtle bag dajejo človekove pravice med najbolj pomembne stvari, zato delujejo po načelih pravične trgovine. Registrirani so v organizaciji BAFTS(angl. The British Association for Fair Trade Shops), ki je del združenja NEWS. So neodvisni, imajo pa skupen cilj – z izvajanjem načela pravične trgovine izboljšati delovne pogoje proizvajalcev na jugu. To pomeni, da skušajo skupaj okrepiti mreže prodajnih kanalov, ki omogočajo več enakopravnosti in pravic na svetu. Proizvajalcem zagotavljajo pravično plačilo za njihovo delo, kupcem pa omogočajo lažje prepoznavanje prodajaln World Shop. Poleg tega podpirajo tudi aktivnosti, ki spodbujajo zavedanje o pravicah in potrebah proizvajalcev iz držav v razvoju. Načela pravične trgovine vključuje hkrati odgovorno in pregledno delo, pri proizvodnji se na noben način ne izkorišča otroškega in prisilnega dela, zagotovljajo dobre delovne pogoje, spodbujajo pravično trgovino in spoštujejo okolje.

Zaloga: Na zalogi

7,00 €
Podrobnosti Dodatne informacije Tag (0) Ocena (0)
Pogosto kupljeno skupaj

Stranke, ki so kupile ta artikel so pogosto kupile tudi

Stranke, ki so kupile ta artikel so kupile tudi