Preišči stran

Povišane pete pri otroških čevljih?

Visoka peta in otroški čevlji nekako ne pašejo skupaj, kajne? Visoke pete naj bi bile rezervirane za ženske salonarje (čeprav se tudi ob tem poraja vprašanje, koliko smo za lep izgled pripravljene žrtvovati svoje telo).

 

Kamorkoli pogledam – na katerokoli polico v trgovini ali na e-police spletnih ponudnikov otroške obutve – povsod vidim otroške čevlje s povišano peto. Ob tem ne prodajalci in ne kupci ne čutijo nobene posebne skrbi in vse to deluje kot že čisto običajna praksa. Povišane pete nimajo samo čevlji za posebne priložnosti, ampak tudi čevlji in superge za prosti čas in športne aktivnosti. To so čevlji, ki jih otroci nosijo vsak dan.

 

Ne verjamete?

Kakšno otroško obutev izbrati v hladnih mesecih?


Mrzli meseci in nizke temperature pa pri nas trajajo precej časa. Pravzaprav več kot pol leta, saj smo od meseca septembra pa vse do meseca maja večino časa obuti.

Ker torej več kot pol leta svoja stopala obuvamo in ščitimo pred mrazom, je še posebej dobro razmisliti o tem:Kakšno obutev izbrati v hladnih mesecih?


Bosa hoja izboljša otrokovo zdravje

 

Trije najpogostejši razlogi, zakaj običajno starši ne pustijo, da bi njihovi otroci tekali naokrog bosi, so strah pred poškodbami, strah pred umazanijo in strah pred raznimi boleznimi. Vendar so to le miti in nič od tega ni res.

Pravzaprav je ravno obratno. Velikokrat lahko neustrezni čevlji povzročijo mnogo več škode, kot pa če bi otroci tekali naokrog bosi. Bosa hoja namreč krepi imunski sistem, krepi telo in mišice, je bolj varna in tudi odlično vpliva na razvoj možganov.

Najboljši otroški copati za vrtec, šolo in za domaJesen nam je prinesla hladne dni. Septembrski dnevi so prinesli daljša deževna obdobja in krajše dneve, hkrati pa nove začetke v vrtcih in šolah. Zato smo se začeli več zadrževati v notranjih prostorih, pa če tudi nam to ni ravno najbolj všeč. Jesen je čas, ko resno začnemo razmišljati o dobrih otroških copatih. Kakšni so najboljši otroški copati za vrtec, šolo in za doma?

Otroška obutev, ki posnema bosonogo hojo ali kaj so to barefoot čevlji?


Vsi otroci bi se morali igrati, tekati in hoditi bosi. Različni strokovnjaki nas opozarjajo, kako pomembna je bosonoga hoja za razvoj otroškega stopala. Zdaj že vemo, da je najpomembnejša naravna oblika stopala, ki se najboljše razvije samo iz gibanja in brez ovir, ki ga bi pri tem oviralo. Je lahko otroška obutev ovira?


Lahko!


Ampak vrnimo se še k bosi hoji. Zakaj je najboljše, da čim več hodimo bosi?

Izdelkov 1 do 5 od skupaj 29

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6