Preišči stran

Turtledove London


Če še niste kdaj slišali za Turtledove London, nič zato. Gre za novo znamko eko oblačil iz Anglije, ki so svojo prvo kolekcijo oblačil predstavili leta 2016.

Vas zanima, kdo stoji za tem luštnim imenom in kako se je njihova zgodba začela?

Eko dizajn in znamka BIOBU

Če imate v omarah kupe poceni otroških plastičnih posodic in krožnikov in če ste ljubitelji dizajna, potem pozor!

Francosko podjetje [by EKOBO] je specializirano za oblikovanje in izdelavo sodobnih gospodinjskih dodatkov, ki so izdelani iz obnovljivih bambusovih vlaken in drugih okolju prijaznih materialov. Sledijo načelom eko dizajna. To pomeni, da jim je poleg vrhunskega dizajna pomemben tudi okoljski vidik.

Zeleni četrtek

 

 

Black Friday ali črni petek je dan po ameriškemu dnevu zahvalnosti. Oba dneva sta se že prikradla tudi na evropsko ozemlje, čeprav z njima naša kultura nima nič skupnega. Črni petek oznanja tudi noro nakupovalno decembrsko mrzlico. Na črni petek se velika večina Američanov poda v trgovine po brezglavih nakupih in lovu za nizkimi ceni. Trgovci noro nižajo cene in tekmujejo, kdo bo prodal več svojih izdelkov. Vse skupaj na koncu meji na norost...

Organski bombaž...ZAKAJ?

 

Če se niste ravno skrivali v zadnjem desetletju, zagotovo veste, da je beseda organsko pridobila neverjeten status v naši družbi. Kaj pa organsko sploh pomeni? Je res tako pomembno, da je vse, kar damo vase in nase, organsko?

Da, je. Dnevno nas obkrožajo informacije o pesticidih in rakotvornih snoveh v naši hrani. Če bi jih našteli le nekaj, bi vsak premislil, kaj bi jedel. Vendar, ko se pogovarjamo o organskem bombažu, veliki večini ni mar, ker bombaža pač ne jemo. Pri tem pa se ne zavedamo, da se kar 25 % vseh pesticidov na svetu porabi za pridelavo bombaža. Ti odtekajo v zemljo, živali jedo s pesticidi obdelano hrano … Bombaž je ena najbolj toksičnih rastlin na planetu. Primer: za vsak par kavbojk in majice, se pri proizvodnji porabi skoraj pol kilograma pesticidov in kemičnih gnojil! In ta številka žal narašča.

Izdelkov 21 do 25 od skupaj 29

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6