nakup-otroskih-oblacil-preko-spleta


Nakupovanje otroških oblačil preko spleta je v zadnjih letih v porastu. Najbrž zato, ker je vedno več spletnih trgovin, ki nam to omogočajo, malo pa tudi zato, ker bi radi naš prosti čas porabili raje za kaj bolj koristnega kot skakanje od trgovine do trgovine. Za mnoge pa je nakup otroških oblačil preko spleta še vedno tvegano dejanje. Zato imam za vas nekaj uporabnih nasvetov za varnejše in bolj udobno spletno nakupovanje.


1. Kvaliteto preverite s certifikati


Če nakupujete oblačila za otroke preko spleta, bodite zelo izbirčni in postavite kvaliteto na prvo mesto. Nihče si namreč ne želi nakupa mačka v žaklju. Občutljiva otroška koža potrebuje koži prijazne materiale. Zelo dobrodošlo je, da vam spletni trgovec kvaliteto oblačil lahko zagotovi z mednarodnimi certifikati, kot so naprimer certifikat GOTS, ki zagotavlja, da je oblačilo narejeno vsaj 95 % iz ekoloških materialov. Ali Oeko-100 certifikat, ki zagotavlja, da oblačilo ne vsebuje škodljivih snovi. Z nakupom ekoloških materialov na morete zgrešiti. Eko materiali so že na otip mehkejši in zdržijo veliko več pranj, kot ne-ekološki materiali. Z nakupom eko oblačil boste kupili kvalitetna in varna oblačila

nakup oblačil preko spleta - certifikati


2. Tabela velikosti

 

Velikosti oblačil se lahko razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Slaba stran spletnih nakupov je, da oblačila ne morete pomeriti ali na uč oceniti ustrezne velikosti. Zato vedno preverite tabelo velikosti (če jo prodajalec ponuja). Kadar ste v dvomih o velikosti, vedno izberite večjo velikost, saj otroci zelo hitro rastejo. 


nakup-oblacil-preko-spleta-tabela-velikosti

3. Kaj pa v primeru, če že opravite nakup otroških oblačil preko spleta, potem pa po prejemu paketa ugotovite, da vam oblačilo ni všeč ali ste naročili premalo velikost? 

 

Kljub tabelam velikosti se lahko kdaj zgodi, da se uštejete pri izbiri velikosti oblačil. Lahko se tudi zgodi, da vam oblačilo ni všeč, ali vam ni všeč barva. Zato vedno, vedno preverite, kakšni so pogoji vrnitve nakupa! Zelo pomembno je, da spletni trgovec omogoča vrnitev blaga in denarja, brez navajanja razlogov. Če nudi brezplačno menjavo oblačila za drugo številko ali barvo, je pa zelo velik plus! Tako je odpravljen še zadnji dvom tveganega nakupa. Oblačilo seveda vrnete z vsemi etiketami in neoprano. 


spletno-nakupovanje-oblacil-velikosti


4. Novosti, znižanja, akcije, vip kode, točke zvestobe?


Spletni trgovci običajno nudijo različne akcije, ki jih ne smete zamuditi! Še posebej posezonska znižanja in kadar si še posebej želite določen kos oblačila. Izkoristite možnost prijave na prejemanje novice. Tako boste med prvimi obveščeni o novostih, tednih brezplačne poštnine, akcijah in znižanjih. Če spletni trgovec omogoča registracijo uporabnika in s tem zbiranje točk je to še en zelo velik plus, saj lahko z zvestobo do vaše najljubše spletne trgovine precej privarčujete. (1)


spletno-nakupovanje-udobno

 

5. Udobje iz naslonjača


Spletno nakupovanje je praktično, saj vam je na voljo kadarkoli. In lahko je zelo udobno. Za vas imam še en praktičen nasvet, da bo takšno nakupovanje še bolj udobno. Zvečer, ko gredo otroci spat in ko v hiši končno zavladata tišina in mir, se preoblecite v zelo udobna oblačila: pižamo ali trenerko. Si pripravite najljubši čaj, skodelico kakava, povrhu pa še kakšen priboljšek, da se pocrkljate po napornem dnevu. Lahko ste kar brez make upa in hkrati brez slabe vesti, da ne izgledate ravno ultra urejeno. Pripravite si računalnik, poiščite vašo priljubljeno spletno trgovino z otroškimi oblačili in lahko pričnete z nakupom oblačil ali opremo za najmlajše. Saj to vse mame zelo rade počnemo, kajne?