Preišči stran

Organska oblačila

Kje kupujete oblačila za otroke?


Če že ravno nimate kopico otrok in če nimate ob sebi kakšnih sorodnikov ali sosedov, ki bi vam lahko poklonili otroška oblačila, potem je to vprašanje še kako na mestu za vse novopečene starše. Seveda tudi za starše, ki z dosedanjimi nakupi niso bili zadovoljni in iščejo nekaj novih in kakovostnih oblačil za otroke.

Izbire najbrž ne manjka, navsezadnje lahko otroška oblačila kupite že v vsakem malo večjem supermarketu, kjer kupujete kruh in solato. Pa je res vseeno, kje nakupujete? Na kaj ste pozorni? Ali gledate le na ceno? 

V naslednjem zapisu bom z vami delila nekaj nasvetov o premišljenih nakupih oblačil za otroke.

Turtledove London


Če še niste kdaj slišali za Turtledove London, nič zato. Gre za novo znamko eko oblačil iz Anglije, ki so svojo prvo kolekcijo oblačil predstavili leta 2016.

Vas zanima, kdo stoji za tem luštnim imenom in kako se je njihova zgodba začela?

Organski bombaž...ZAKAJ?

 

Če se niste ravno skrivali v zadnjem desetletju, zagotovo veste, da je beseda organsko pridobila neverjeten status v naši družbi. Kaj pa organsko sploh pomeni? Je res tako pomembno, da je vse, kar damo vase in nase, organsko?

Da, je. Dnevno nas obkrožajo informacije o pesticidih in rakotvornih snoveh v naši hrani. Če bi jih našteli le nekaj, bi vsak premislil, kaj bi jedel. Vendar, ko se pogovarjamo o organskem bombažu, veliki večini ni mar, ker bombaža pač ne jemo. Pri tem pa se ne zavedamo, da se kar 25 % vseh pesticidov na svetu porabi za pridelavo bombaža. Ti odtekajo v zemljo, živali jedo s pesticidi obdelano hrano … Bombaž je ena najbolj toksičnih rastlin na planetu. Primer: za vsak par kavbojk in majice, se pri proizvodnji porabi skoraj pol kilograma pesticidov in kemičnih gnojil! In ta številka žal narašča.

Izdelkov 1 do 5 od skupaj 7

na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2