Jesen nam je prinesla hladne dni. Septembrski dnevi so prinesli daljša deževna obdobja in krajše dneve, hkrati pa nove začetke v vrtcih in šolah. Zato smo se začeli več zadrževati v notranjih prostorih, pa če tudi nam to ni ravno najbolj všeč. Jesen je čas, ko resno začnemo razmišljati o dobrih otroških copatih. Kakšni so najboljši otroški copati za vrtec, šolo in za doma?

Pri dobrih otroških copatih moramo dati na prvo mesto zdravje in pravilni razvoj otroških stopal. Otroška stopala se šele razvijajo in zato morate biti še posebej pozorni pri izbiri otroške obutve, saj lahko z izbiro napačne otroške obutve povzročite trajne razvojne posledice.


Otroški copati naj posnemajo bosonogo hojo! (1)


Kot ste lahko prebrali v prejšnjem blog zapisu, je bosonoga hoja zelo pomembna za razvoj otroških stopal. Zato dajte pri izbiri najboljših otroških copat na prvo mesto naslednje lastnosti:

 

Zelo tanek in prožen podplat

 

Zelo tanek podplat, ki daje dober oprijem s tlemi. Stopalo je kot tipalo in ne smemo preprečiti dobrega stika s tlemi. Prožen podplat omogoča tudi, da se stopalo lahko normalno giblje in posnema bosonogo hojo. To pa omogoča aktivacijo vseh stopalnih mišic.

 

Dovolj prostora za prstke


Majhni prstki morajo v sprednjem delu copat imeti dovolj prostora, da se lahko popolnoma razprejo, ko otrok s stopalom stopi na tla.


Naravni materiali


Glede na to, da so otroška stopala večino dneva obuta v copate, je zelo pomembno tudi to, da izberete naravne materiale.

Takšni so na primer otroški copati iz ekološkega bombaža ali otroški copati iz ekološke volne. Najboljša izbira pri podplatu je zagotovo naravna guma oziroma naravni kavčuk brez sintetičnih in umetno narejenih gum.


Praktičnost in udobnost


Navsezadnje pa je na koncu najpomembneje tudi to, kako se bodo otroci v copatih počutili. Vsi si kot starši želimo, da bodo otroci copatke nosili radi. Brez stalnega prigovarjanja naj si prosim obujejo copate. Praktična stran copatov je tudi ta, da si jih lahko otrok obuje sam. Zato naj bodo otroški copati praktični in enostavni za obut, z elastiko ali enostavnim zapiranjem na ježka.


Nujno: nedrseči copati


Otroci so redko pri miru. Večino časa se gibljejo, skačejo, plezajo, plazijo, plešejo. Zato je dobro, da imajo copati nedrseč podplat, ki lahko prepreči marsikatero nezgodo.

 

Uff, dobri copati morajo zagotavljati kar veliko lastnosti, kajne? 


Tudi sama sem jih dolgo iskala in sem takšne copatke, ki bi zadostili vsem naštetim zahtevam tudi našla. To so copati avstrijske blagovne znamke Nanga, ki so izdelani iz ekološkega bombaža ali iz ekološke volne. So zelo zračni, mehki, lahki in dajejo občutek bosonoge hoje.

 

Nanga otroški copati so izdelani iz ekološkega bombaža ali ekološke volne:

 

- Otroški copati iz bombaža 

Otroški copati iz bombaža so zelo priljubljeni, saj je bombaž ena izmed najbolj priljubljenih in razširjenih tkanin. Ekološki bombaž je naravna in lahka tkanina, ki je prijazna koži in deluje antibakterijsko. Copati iz bombaža so fleksibilni in spodbujajo udoben občutek nošenja. Copati iz bombaža so odlična izbira za toplejše mesece.

 

- Otroški copati iz volne

Pri Nangi uporabljajo le najkvalitetnejšo kuhano volno.  Kuhana volna odlično diha in ohranja majhne nogice tople. Volna kot material namreč odlično uravnava telesno temperature – hladi, ko nam je vroče, in nas greje, ko nas zebe. Na otip je volna prijetna in mehka. Copatki iz volne Nanga  nič ne pikajo, lahko jih nosite tudi na boso nogo in so zelo udobni.

 

Pri Nangi skrbijo za okolju prijazno proizvodnjo brez strupenih barv in kemičnih dodatkov. Za piko na i pa je tudi njihova embalaža iz nebarvanega kartona. Copati so proizvedeni v Evropi po najvišjih etičnih načelih.

 

Čisto malo smo se zares zagledani v te copatke Nanga. Lahko bi celo rekla, da so popolni in da imajo vse, kar potrebuje majhna nogica. Udobje, zdravje, praktičnost in varnost. Tudi njihova cena je dostopna.  

Ker so otroški copatki Nanga res super in seveda ste tudi mamice navdušene nad njimi in to celo tako zelo, da ste si jih zaželele tudi zase. Zato imamo na naših spletnih policah na voljo tudi copate Nanga za mamice. Tudi naše nogice si zaslužijo najboljše.