Preišči stran

Skrb za čistejše okolje

Plastika v oceanih

 

Kaj je plastika, zakaj je toliko plastike v ocenih in kaj plastika v oceanih pomeni za naše zdravje in okolje? Kako lahko sami pripomorete k zmanjšanju onesnaževanja oceanov in poskrbite za lepšo prihodnost naših otrok? Plastika je eden izmed materialov, ki se mu vsi želimo izogniti. Pa vendar je vsako leto proizvedene za 8 % več plastike. V zadnjih desetih letih je bilo proizvedene za polovico več plastike kot prej v celotnem 20. stoletju. Neverjetno, a ne? Polovica te plastike je proizvedena za enkratno uporabo in se po uporabi zavrže. Pa še en podatke, ki se je meni zdel strašljiv: vsako minuto se na svetu uporabi milijon plastičnih vrečk.

Folije za shranjevanje hrane... ali: V kaj vi zavijete svoj sendvič?

folija-za-shranjevanje-hrane


Poletje je čas, ko veliko potujemo, hodimo na izlete, pohode, na kopališča in morje. Mame seveda nismo mame, če nimamo s sabo cel kup hrane. Za vsak slučaj, če bo kdo lačen. Ali vsaj majhen prigrizek za malico. Jaz priznam, da redko kdaj zapustim hišo brez polne torbe hrane :) Zato so folije za shranjevanje hrane pri nas doma nepogrešljive.

Do zdaj smo za zavijanje hrane uporabljali PVC ali alu folijo. Vendar to nista najboljši rešitvi.

Eko dizajn in znamka BIOBU

Če imate v omarah kupe poceni otroških plastičnih posodic in krožnikov in če ste ljubitelji dizajna, potem pozor!

Francosko podjetje [by EKOBO] je specializirano za oblikovanje in izdelavo sodobnih gospodinjskih dodatkov, ki so izdelani iz obnovljivih bambusovih vlaken in drugih okolju prijaznih materialov. Sledijo načelom eko dizajna. To pomeni, da jim je poleg vrhunskega dizajna pomemben tudi okoljski vidik.

3 artiklov

na stran