Senzorične talne sestavljanke – Set 3D dodatne – 5 kosov

Out of Stock

45,00 

MUFFIK talne sestavljanke smo se odločili dodati v našo spletno trgovino, ker pri svojem delu opažam, da se zadnja leta preveč osredotočamo na izbiro prave bosonoge obutve, premalo pa dajemo poudarek na to, da morajo otroci (in tudi mi) kdaj sezuti čevlje in hoditi bosi. Bosa hoja je osnova! Ker nam vremenske razmere onemogočajo, da bi hodili bosi čez celo leto, so senzorični pripomočki v našem domu zelo dobrodošli, saj posnemajo naravne površine in spodbujajo otroke, da čutijo pod sabo različne površine.

  • Material: PVC
  • Velikost pozamezne sestavljanke: 29,79 × 29,79 cm
Set vsebuje 5 delov:
  • 2 x Twister
  • 1 x Obala mehka
  • 1 x Debla
  • 1 x Jež

Muffik pridejo prav, ko poleti več dni zaporedoma dežuje in ko otroci potrebujejo nekaj, s čimer se lahko igrajo doma. Prav pridejo tudi v hladnih mesecih, ko več ne hodimo zunaj bosi. Še eno naše opažanje: vedno ko vas zebe v stopala, uporabite podlogo in se sprehodite po njej. Kar tako, sem in tja. Tako se bodo vaša stopala segrela in vam bo topleje. Enako velja za dlani. Mimogrede: jež je najbolj intenziven za stopala in po njemu vam bo zato najbolj toplo. Preverjeno!

Večino sestavljank obstaja v dveh različnih trdotah: mehki ali trdi verziji. Izberite tisto, ki bolj ustreza vašim potrebam. Mehkejše nudijo večji užitek, medtem ko so trše sestavljanke lahko rahlo boleče in neprijetne, sploh na začetku, če niste vajeni bosonoge hoje.
Več o Muffik senzoričnih talnih podlogah si lahko preberete spodaj.

3D SET- dodatni

Set 3D je dodatni set in se odlično dopolnjuje k osnovnemu setu. Vsebuje sestavljanke, ki še posebej krepijo jedro telesa in so primerne za vadbo ravnotežja in stabilnosti. Bonus je krepitev gležnjev in notranjih mišic, ki pomagajo pri pravilni drži.

Ni na zalogi

Šifra: MFK-022 Kategoriji: ,

Opis

SENZORIČNE TALNE SESTAVLJANKE MUFFIK

Muffik je spomin na naše brezskrbno otroštvo, preživeto v naravi, ko smo tekli bosi po travi, po skalah in storžih v gozdu. V teh otroških spominih imamo tudi lepe spomine na prijetne občutke pod nogami. Prva leta otroškega življenja odkrivamo z dotikom. Fina motorika prispeva k pravilnemu razvoju govora. Zato je zelo pomembno, da svet spoznavamo z različnimi občutji.

V stanovanju ne moremo hoditi po travi, po gozdu in po pesko kot na plaži. Na srečo imamo danes možnost tudi tega: s sestavljanko Muffik.

Talne sestavljanke Muffik so zasnovane tako, da jih lahko vsak sestavi, razstavi in preuredi. Ustvarite lahko pot ali celo labirint in se igrate številne pustolovske igre in spretnosti. Tako se lahko tudi v svoji dnevni sobi sprehodite po travi, otroško sobo spremenite v plažo s školjkami, hodnik v gozd z borovci in vejami.

Možno je dokupiti tudi stranke dele podloge, s katero lahko ustvarite celoto. Sicer pa sestavljanka dobro funkcionira tudi brez stranskih obrob.

Otroku lahko na zabaven način pomagamo razvijati domišljijo in fino motorične sposobnosti. Tudi takrat, ko ne moremo zunaj hoditi bosi. Z Muffik bodo otroci z bosimi stopali spoznavali različne trdote in oblike.

 

DOBRE LASTNOSTI

Muffik ortopedske talne sestavljanke pripomorejo k pravilni hoji in celotni drži telesa, zlasti se krepi jedro telesa in globoke stabilizacijske mišice. Muffik je odlična stimulacija za stopala, pripomore pri preprečevanju ali blaženju, če se težave že pojavijo, recimo pri ploskih stopalih, zvrnjenih gležnjih in kolenih… Odlične so tudi pri spodbujanju senzorike pri otrocih, ki imajo s tem težave – ali preveč ali premalo reagirajo na senzorne dražljaje (tudi na dotik).

 

NAVODILA ZA UPORABO

Muffik so talne sestavljanke, namenjene otrokom od 12. meseca dalje. Zgornja meja ni omejena, zato so tla primerna tako za otroke kot za odrasle. Dele sestavljanke (sete) boste prejeli v škatli. Včasih se lahko pri prevozu upognejo. V tem primeru jih položite na trdo površino, da se ponovno zravnajo.

Dele sestavljanke položite skupaj na ravno in trdo površino, nato pa jih lahko takoj uporabite.

Če se deli sestavljanke umažejo, jih samo sperite z vodo. Lahko uporabite tudi mehko krtačo. Pustite, da se tla posušijo. Potem so ponovno pripravljena za uporabo.

Sestavljanke Muffik so izdelane iz PVC-ja in so protizdrsne. Uporabljajo se lahko na vseh ravnih površinah, na primer celo na kopalniških ploščicah. EKO sestavljanke so iz stisnjenega lesa. Zaradi materiala je ta vrsta trša in manj prožna. Eko sestavljanke niso protizdrsne. Priporočamo, da jih položite na preprogo.

Opozorilo:

  • Ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.
  • Ne uporabljajte na neravnih površinah.
  • Ne izpostavljajte zmrzali.
  • EKO sestavljank ne izpostavljajte vodi in mokroti.

 

SENZORIČNA IGRA

Čuti so za naše življenje zelo pomembni. Videti, slišati, okusiti, vonjati in se dotikati stvari. Majhni otroci pogosto uporabljajo usta kot odlično orodje pri spoznavanju sveta, zato radi vse okušajo in dajejo v usta. Na ta način dobijo zelo podrobne informacije o predmetih. Kasneje dobijo informacije z dotikom.

Vsedite se na Muffik tla in zaprite oči. Ni vam treba samo hoditi po podlagi, lahko jo občutite tudi z dotiki rok. Kar čutimo z nogami, lahko z rokami občutimo čisto drugače. Primerjajte z zaprtimi očmi, kako čutite posamezne kose z nogami in kako jih čutite z rokami. Kar je prijetno na rokah, morda ni prijetno na nogah ali obratno. O tem se pogovorite z drugimi družinskimi člani. Ugotovite, ali se počutijo enako ali če se vaša mnenja razlikujejo.

Pomislite, ali imate radi trde ali mehke kose in primerjajte, če tako čutite z nogami in rokami. Noge so ponavadi občutljivejše. Mehki kosi so lahko užitek in dotik, v katerem boste uživali, trdi pa so odlični za masažo in krvni obtok. Opazili smo, da tiste površine, ki nas od začetka najbolj bolijo (na primer jež), počasi postanejo naši naljubši deli sestavljanke. Otroci lahko vključijo tudi vizualno zaznavanje in opazujejo, kateri deli sestavljanke puščajo odtise na dlaneh ali podplatih.

 

ŠE NEKAJ IDEJ ZA IGRO Z MUFFIK PODLOGO

Ideja 1:

Otrokom zavežite oči in izberite štiri dele, po katerih bodo hodili in si jih bodo najbolj zapomnili. Nato premešajte dele in pustite otrokom, da najdejo točno tiste dele, po katerih so prej hodili z zavezanimi očmi. Težavnost lahko zmanjšate z manjšim številom kosov ali pa otežite z dodajanjem več kosov.

Ideja 2:

Otrokom zavežite oči. Pred njih postavite različne dele sestavljanke in jih dajajte različne vrste iskalnih nalog. Na primer: “Ali najdete trdo travo?” Ali “Ali lahko najdete mehko obalo?” Ali “Ali najdete trd travnik?” Naj poiščejo prave kose. Najprej lahko poskusijo z nogami, nato pa, ko so vse naloge končane, lahko poskusijo tudi z rokami.

 

MUFFIK

MUFFIK je družinsko, dinamično razvijajoče se podjetje s sedežem v majhnem mestu na Češkem. Največja motivacija za izdelavo senzoričnih tal so bili najmlajši člani. Ko so leta 2016 ustanovili gibalne urice za otroke, so sčasoma začeli opažati različna neravnovesja v gibanju otrok: zvrnjena stopala in kolena, sedenje na W, ploska stopala, oslabljen center telesa, diastaze in splošni slabi gibalni vzorci in drže. S kolegi fizioterapevti so iskali načine, kako okrepiti kolena in gležnje, ter utrditi jedro telesa. Ob bosonogi hoji se jim je porodila ideja, kako bi lahko v vsak dom, vrtec in šolo pripeljali prave naravne dražljaje. Tako je nastal Muffik. Vsi vzorci so oblikovani z ljubeznijo in pod budnim očesom čeških fizioterapevtov in podiatrov. Kakovost in materiale, ki jih uporabljajo, potrjujeta najstrožja certifikacijska inštituta. Muffik tla lahko zato uporabljajo tudi najmlajši (od 0 do 1 leta).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Senzorične talne sestavljanke – Set 3D dodatne - 5 kosov

45,00 

Ni na zalogi