Brezplačna poštnina pri nakupu nad 60 EUR

podpora@solemio.si  +386 41 431 410  |  Pon - Pet: 9h - 14h

Zakaj Solemio in moja zgodba

Zdravo! Sem Staša, lastnica spletne trgovine Solemio. Sem mama in žena, v sebi pa velik sanjač, ki se trudi gledati na svet s široko odprtimi očmi. Tukaj sem, ker želim preko spletne trgovine Solemio z vami deliti svoj košček življenja.

Želim vam pomagati pri odkrivanju boljšega počutja in pravilnega razvoja svojega otroka  ter ohraniti povezanost z naravo in stik same s sabo.

Od popolne do prizemljene mame

Že kot otrok me je vedno zanimalo veliko stvari, želela sem početi vse hkrati. Bila sem tiha, velikokrat v strahu in nisem si zaupala. Rada sem sanjarila in vedno sem se rada zapirala v svoj umetniški svet, kjer je bilo vse popolno. Od nekdaj mi je veliko pomenil občutek svobode. Od majhnega sem celo življenje iskala svojo popolnost.

Ko sem pred sedmimi leti postala mamica, sem čutila največjo srečo in največji dosežek v življenju. A kmalu zatem se mi je začel svet podirati. Želela sem biti popolna mama, dajati vse, a ob tem pozabila nase. Po prvem letu materinstva sem bila samo mama in žena, bila sem brez službe, brez svojega denarja, brez vizije kaj bom počela, bila sem popolnoma izgorela in popolnoma brez energije. Počutila sem se samo in izgubljeno. Začela sem se zapirati vase, redko sem šla iz hiše in odmikala sem se od ljudi.

Solemio je prišel nepričakovano. A se je tako dobro vklapljal v mojo vizijo o ekološkem domu, da te priložnosti nisem želela zamuditi. Začetki niso bili enostavni. Iz popolne mame sem drvela v popolno podjetnico, kar me je popolnoma izčrpalo in še drugič sem doživela svoj veliki zlom.

Ponovni stik same s sabo sem začutila, ko smo se preselili v hišo z vrtom in ko sem bila lahko več v stiku z naravo. Po mnogo letih sem spet hodila bosa po mokri travi, jedla kosilo na travi, dneve preživljala s soncem in zemljo. Prizemljitev in stik z zemljo mi je pomagal, da sem spet začutila sebe. Želela sem biti čim več bosa, prizemljena. Takrat, ko to ni bilo mogoče, sem želela ohraniti bosonogo udobnost, zato je bila bosonoga obutev nadaljevanje naše zgodbe v Solemiu.

Solemio ni samo trgovina. Je odraz naše celotne družine in našega načina življenja. Zelo blizu so nam ekološki izdelki, ekološka oblačila, naravni izdelki za dom, lesene igrače in odprta igra, bosonoga hoja in bosonoga obutev, ter majhne srčne zgodbe, ki nastajajo ob vsem tem. Ni potrebno veliko, da se ponovno spet čutimo. Solemio je postal moj učitelj, kjer ob delu iščem in spoznavam sebe. Učim se postaviti sebe na prvo mesto, se imeti rada in kdaj reči tudi ne. Solemio je način življenja. Je pot, ki je bosonoga, zavedna, svobodna, naravna, udobna in lepa. Korakajte bosonogi in svobodni z nami. Z mano. Z naravo.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Strinjam se Nastavitve

X