Brezplačna poštnina pri nakupu nad 70 EUR

info@solemio.si  +386 41 431 410  |  Pon - Pet: 9h - 14h

Zakaj Solemio in moja zgodba

Zdravo! Sem Staša, lastnica spletne trgovine Solemio. 

Želim vam pomagati pri odkrivanju boljšega počutja in pravilnega razvoja svojega otroka  ter ohraniti povezanost z naravo in stik same s sabo.

To sem jaz. Samo ena takšna. Staša. Mama. Žena. Prijateljica. Najraje bosa.

Navdihujejo me lepe stvari in lepe zgodbe. Rada imam naravo in zeleno barvo.

Takšna je moja zgodba: 

Od popolne do prizemljene mame


Včasih sem nasmejana, včasih resna, včasih prijazna, včasih tečna, včasih klepetava, včasih tiha. Vse sorte se v meni skriva, a vedno ostajam po srcu velik sanjač in umetnik. Zelo veliko razmišljam, moje misli niso nikoli tiho. Rada bi reševala svet, da bi bilo vse pravično in prav, pa vem da tega ne morem. Imam noro veliko idej, pa vseh ne morem uresničiti. A ne obupam, da mi nekoč ne bo uspelo. Da, res sem trmasta! 

Kreativnost in nova znanja me ženeta naprej in brez tega se posušim. Rada se počutim dobro. Še posebej zadnja leta se veliko posvečam sama sebi. To sem potrebovala. Materinstvo in leta pač terjata svoj davek. Ker sem vedno težila k svoji popolnosti, sem bila že večkrat izgorela. Po rojstvu sina je bilo to še posebej težko. Bila sem brez službe, brez svojega denarja, brez vizije kaj bom počela, bila sem popolnoma izgorela in popolnoma brez energije. Počutila sem se samo in izgubljeno. Začela sem se zapirati vase, redko sem šla iz hiše in odmikala sem se od ljudi.

Prvi korak k boljšemu počutju je bila narava in več časa preživetega zunaj na prostem, predvsem pa ponovno odkritje bosih stopal, prizemljenost. Rastem, vsa ta leta res rastem in ob tem se počutim živo.

Sem že povedala, da imam rada lepe reči? Rada ustvarjam, rada imam glasbo, dobre knjige, lepo arhitekturo, lepe slike, lepe fotografije, lepe predmete. Vse sorte bi se lotila, naučila, prebrala, poslušala, na novo vpisala, pa je moj dan vedno prekratek. Zato sem se odločila, da bom dolgo živela.

Zadnja leta odkrivam še druge načine boljšega počutja, od tega, da raziskujem prvinsko hrano, se učim ponovno dihati, začutiti, pravilno držati, pravilno gibati, pravilno hoditi. Ogromno korakov delam nazaj, s tem pa tudi naprej, k sprejemanju same sebe, boljšemu počutju in boljšemu zavedanju svojega telesa.

Solemio ni samo trgovina. Je odraz naše celotne družine in našega načina življenja. Zelo blizu so nam ekološki izdelki, ekološka oblačila, naravni izdelki za dom, lesene igrače in odprta igra, bosonoga hoja in bosonoga obutev, ter majhne srčne zgodbe, ki nastajajo ob vsem tem. Ni potrebno veliko, da se ponovno spet čutimo. Solemio je postal moj učitelj, kjer ob delu iščem in spoznavam sebe. Učim se postaviti sebe na prvo mesto, se imeti rada in kdaj reči tudi ne. Solemio je način življenja. Je pot, ki je bosonoga, zavedna, svobodna, naravna, udobna in lepa.

Vesela sem, da ste z mano. Bosi. Z naravo.

Staša

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Strinjam se Nastavitve

X