TEČAJ 1: Prebujanje zavedanja stopal in nog / Karim Al Saleh

39,90 

Z veseljem vam predstavljam novost v Solemiu: video tečaj, ki vam bo pomagal pri spoznavanju vašega telesa in vam pomagal, da vaše gibanje postane bolj lahkotno, bosonoga hoja pa v užitek.

To je prvi tečaj. Kmalu jih sledi še več, ki bodo nadgradnja temu. Za video tečaje smo se odločili, ker smo skozi leta dela z vami in bosonogo obutvijo ugotovili, da ima večina od nas (predvsem odraslih) različne gibalne težave, pojavljajo se tudi različne bolečine. Še posebej se lahko te pojavijo pri prehodu na bosonogo obutev, kar pa ne pomeni, da bosonoga obutev ni za vas. Mogoče je potrebno le prisluhniti svojemu telesu, odpraviti neravnovesja z vajami in zgraditi bolj močno in gibčno telo.

Veselim se, da bomo skupaj s Karimom odkrivali naravno gibanje. Gremo telovadit!

Šifra: video-tecaj-1 Kategorija:

Opis

Karim al Saleh – učitelj naravnega organskega gibanja

TEČAJ: Prebujanje zavedanja stopal in nog

// Učenje lahkotnega in bolj učinkovitega gibanja spodnjega dela telesa, ki vam olajša bolj varnen in bolj naraven prehod na bosonogo hojo.

Preden začnete

Ta tečaj je zasnovan tako, da vam pomaga prepoznati slabosti vaših stopal. Vaje za mobilnost v tem tečaju smo izbrali zaradi njihovega potenciala za ponovno vzpostavitev funkcije vaših stopal. Z vajami prebudite spodnji del telesa, ga ozavestite in s tem izboljšate gibanje spodnjega dela telesa. Na noge moramo gledati celostno, saj se začnejo že okrog trebušne predpone, kjer so glavne mišice za premikanje nog. Bolj, kot smo učinkoviti v gibanju medenice, bolj lahkotno in dinamično lahko premikamo noge – hodimo in tečemo. S tem pa imamo tudi manj težav, ko prehajamo na bosonogo obutev.

Kako uporabljati ta tečaj?

Priporočamo vam, da prvič sledite korakom in sledite vajam, kot je navedno, saj se premikamo postopoma od medenice do stopal in nožnih prstov. Kasneje lahko kdarkoli skočite na prejšnje poglavje ali naredite vaje posamezno.

Koliko časa vam bo tečaj na voljo?

Tečaj vam bo na voljo tri mesece. V tem času boste vse vaje že dodobra osvojili. Kmalu prihajajo novi tečaji, s katerimi boste lahko nadgradili vaše znanje in gibanje.

Kdo je Karim Al Saleh?

Karim je učitelj organskega gibanja, AEQ dihanja 2.stopnje ter praktikant manualno-kinetične terapije. Njegove življenjske preizkušnje in izkušnje ter poglobljeno raziskovanje gibalnih vzorcev so ga pripeljale do zavedanja, kako pomembno in uspešno je celostno ter usmerjeno delo na sebi, za vzpostavitev ravnovesja in zdravja. Veseli nas, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami usmerja, pomaga in svetuje tudi vam. Več o njemu si lahko preberete tukaj.

Komu je namenjen tečaj?

Vsem, ki ste se odločili, da odvržete navadne čevlje in vaš korak spremenite v bosega, pri tem pa izboljšate mobilnost in zavedanje vašega telesa. Brez redne vaje pa bo žal težko. Če niste pripravljeni prenesti bolj lahkotno gibanje in boljše mobilnosti telesa v vaše življenje, potem samo nakup tečaja ne bo prinesel sprememb. Obljubim pa, da vas takšno gibanje zasvoji in z lahkoto postane del našega vsakdana.

Kaj je vključeno v ta tečaj?

Ta tečaj je razdeljen na 7 različnih poglavij, ki jih sestavljajo videoposnetki z vajami:

1.vaja – Čutenje medenice
2.vaja – Kolki in lov za ravnotežjem
3.vaja – Raziskovanje globine kolčnega sklepa
4.vaja – Prožna in močna kolena
5.vaja – Gležnji in stabilnost
6.vaja – Zavedanje in nadzor nožnih prstov
7.vaja – Podplati: prenašanje težišča iz pete na prste

+ BONUS VAJA
8. – Vaja za izboljšanje hoje

Kaj boste pridobili z vajami iz tega tečaja (če boste seveda delali vaje redno)?

  •  Boljšo mobilnost in gibčnost v sklepih.
  •  Boljšo stabilnost in krepitev moči nog.
  •  Bolj lahkotno gibanje.
  •  Boljše ravnotežje in stabilnost telesa.
  •  Več čutenja v nogah in stopalih.
  •  Boljši stik s tlemi.
  •  Večjo učinkovitost gibanja.
  •  Boljše samozavedanje telesa.
To je tudi namen tečaja: kako lahkotno gibanje prenesti v svoje vsakodnevno življenje – v hojo, tek, počepe? Bolj kot boste vaje delali redno, bolj bo naravno gibanje postalo del vašega življenja. Zavedanje in lahkotnost svojega gibanje pa boste prenesli tudi v ostala področja svojega življenja. In ja, to je to, a ni! Bolj lahkotno življenje.

Če imate kakršna koli vprašanja glede tečaja nas kontaktirajte na info@solemio.si.

*Izjava o omejitvi odgovornosti

Priporočamo vam, da se pred začetkom kakršnega koli programa vadbe posvetujete s svojim zdravnikom. Biti morate v dobri fizični kondiciji in biti sposobni sodelovati pri prikazanih vajah. Vaje pod blagovno znamko Solemio v sodelovanju s Karim al Saleh ni licenčni izvajalec zdravstvene oskrbe in izjavljamo, da nimamo strokovnega znanja pri diagnosticiranju, pregledovanju ali zdravljenju kakršnih koli zdravstvenih stanj ali pri ugotavljanju učinka katere koli posebne vadbe na zdravstveno stanje. Zavedati se morate, da pri kateri koli vadbi ali programu vadbe obstaja možnost telesnih poškodb.

Če se vključite v to vadbo ali program vadbe, se strinjate, da to počnete na lastno odgovornost, prostovoljno sodelujete v teh dejavnostih in prevzemate celotno tveganje za morebitne poškodbe. Če imate kakršne koli pomisleke glede vašega gibanja, vam toplo priporočamo, da se posvetujete z usposobljenim strokovnjakom za gibanje, ki vas bo poučil in vodil skozi pravilne vzorce gibanja ali se obrnite na Karima: karimalsaleh@gmail.com.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

TEČAJ 1: Prebujanje zavedanja stopal in nog / Karim Al Saleh

39,90