Brezplačna poštnina pri nakupu nad 80 EUR / Aktualna koda za -10 % : POPUST10

info@solemio.si  +386 41 431 410  |  Pon - Pet: 9 - 14h

Pravilna nega vaših čevljev

Pravilna nega vaših čevljev

S pravilno nego vam bodo čevlji dobro služili dlje časa, preprečite lahko tudi luščenje in razpokanje materiala.

Čevlje je potrebno na prvem mestu dobro osušiti

Priporočamo vam, da v vseh zaprtih čevljih nosite nogavice. Nogavice se enostavno operejo. Tako preprečimo, da se v material čevljev ne vpije celotni znoj stopal, kar lahko seveda povzroči neprijetne vonjave, obarvanost materialov, lahko tudi pojav plesni v čevlju.

Po uporabi čevlje vedno dobro osušite na zraku. Odstranite vložek, če imajo čevlji to možnost. Šele ko so čevlji popolnoma suhi, jih lahko shranite in pospravite v omaro. Čevljev ne sušite s sušilnikom za lase, na radiatorjih in pri drugih virih toplote, saj lahko pride do deformacije in poškodbe materialov, kot so usnje ali guma.

Da se čevlji hitreje osušijo lahko uporabite naše blazinice Smell Well, ki vam pomagajo pri absorbaciji vlage in vonja.

Te linke je potrebno poiskati nove?

https://solemio.si/eko-dom/smellwell.html

Čiščenje

Gladko usnje – preprosto obrišite umazanijo in prah z vlažno krpo. Lahko si pomagate z različnimi sredstvi za čiščenje usnja, kot je naprimer s čistilno peno od Famaco.

Semiš usnje se čisti na suh način. Najpogosteje s krtačo ali ščetko za semiš usnje, da se dlačice usnja spet dvignejo in povrnejo prvotni izgled usnja.

Tekstil je težje čistit, saj lahko umazanija prodre v notranjost materiala in je ne moremo enostavno obrisati s krpo. Običajno proizvajalci priporočajo nežno pranje čevljev le ročno in ne strojno. Čevlje peremo v stroju le, kadar ni druge poti, vendar vam to običajno odsvetujemo, saj ne moremo obljubiti, da bodo čevlji prišli iz stroja takšni, kot so bili prej. Strojno pranje lahko tudi uniči podplat in poškoduje lepilo. pranje usnjenih čevljev vsekakor zelo odsvetujemo!

Nega

Nega vaših čevljev je še posebej pomembna za usnjene čevlje. Usnje je kot naša koža, potrebuje dodatno nego in vlažnost, da ne izgubi svoje elastičnosti in ne začne pokati.

Uporabite kreme, ki so namenjene negi usnja od Famaco ali od Tapir.

Kreme za nego usnja niso primerne za usnje semiš. S kremami za nego lahko zaščitite in premažete tudi gumijaste podplate.

Zaščita pred mokroto

Priporočamo vam, da čevlje redno impregnirate. Tako boste povečali možnost vdora vode v čevlje. Hkrati pa boste onemogočili vdor umazanije, ohranili boste barvo. Čevlje je zato dobro zaščititi tudi poleti, če želimo ohraniti barve. Pozimi čevlje večkrat zaščitimo, saj lahko sol uniči podplat in lepilo.

Čevlje impregnirajte že pred prvo uporabo. Tako boste najbolje zaščitili vaše čevlje. Impregnacijska sredstva je potrebno nanesti v zadostni količini čez celotno površino. Počakamo, da se impregnacijsko sredstvo vpije, preostanek pa obrišimo s krpo. Impregnacijska sredstva lahko nanesete v dveh plasteh.

Velikokrat mokra trava deluje kot čopič, ki obriše impregnacijo s čevljev. Zato vedno po sprehodu po travniku poskrbite za dodatni nanos zaščitne plasti.

Impregnacija poveča vodoodbojnost in pomaga, da voda na materialu tvori kapljice, ki se odtečejo in se ne vpijejo. Vendar to ne pomeni, da bodo čevlji popolnoma vodoodporni in nikoli več ne bodo premočili.

Upam, da vam bodo vaši bosonogi čevlji dolgo služili.

sl_SISlovenian

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Strinjam se Nastavitve

X